Vis filtre

Guide til valg af alarm

Trådløs alarm uden besvær

Med en trådløs alarm er det nemmere end nogensinde at få effektiv sikring af sit hjem eller firma. Da der ikke skal trækkes kabler, er monteringen blevet noget, som enhver selv kan klare uden hjælp fra en tekniker.

Med eller uden GSM

Den primære forskel på de forskellige trådløse alarmer på markedet er, hvorvidt der er indbygget et såkaldt GSM-modul i alarmen. Et GSM-modul fungerer som en almindelig mobiltelefon, og sender dermed en besked om alarm over SMS eller GPRS til forvalgte mobilnumre eller en central. På den måde er man uafhængig af, om der er fastnettelefon på adressen. Der skal blot indsættes et almindeligt SIM-kort i alarmen. Gå efter en GSM-alarm, hvis du ønsker denne funktionalitet.

Opsætning af alarm

Installation af en trådløs alarm er nemt, rigtig nemt. Den primære del i en alarm er alarmpanelet, hvori også SIM-kortet sidder. Til alarmpanlet skal der kobles de forskellige alarmgivere til, som man ønsker. Det kan for eksempel være bevægelsessensorer, dør/vindues-kontakter, eksternt tastatur, sirene og meget mere. Alle disse ting er også trådløse. Alarmpanelet skal derfor blot vide, at det skal arbejde samme med disse enheder. Dette gøres nemt i en opsætnings-menu, hvor alarmpanlet selv finder de forskellige enheder.

Intet abonnement

Med en alarm fra SECUBI har du ingen løbende omkostninger udover den SMS-afgift, der betales til dit teleselskab, når alarmen sender en meddelse til de forvalgte mobilnumre.

Betjening af alarm

Den daglige brug af alarmen fungerer ved, at man aktiverer alarmen ved kode, når man forlader stedet og deaktiverer alarmen, når man kommer hjem igen. Desuden er det muligt at aktivere en såkaldt "SKAL"-sikring, som kun aktiverer følere på døre og vinduer, og derved ikke bevægelsessensorer. På den måde kan alarmen være aktiveret, selvom der er personer i huset, hvilket er meget anvendt om aftenen/natten.

Opgradering af alarm

Da der er tale om en trådløs alarm, kan den til enhver tid nemt udvides med ekstra enheder (for eksempel flere bevægelsessensorer). Det tager ca. 1 minut at parre alarmpanelet sammen med en ny enhed. Derefter er udvidelsen klaret. Nemmere kan det ikke være. Der er typisk et maksimum for, hvor mange enheder der kan tilkobles det enkelte alarmpanel. En typisk grænse er 20 enheder i alt, hvilket er rigeligt i de aller fleste tilfælde. Andre alarmer og dyrere at alarmer kan typisk håndtere op til 50 enheder.

Valg af SIM-kort

Der skal som nænvt bruges et almindelig SIM-kort i en GSM-alarm. Vi anbefaler et SIM-kort fra UNOTEL.DK, som anvender TDCs net, fordi der ikke er et krav om et minimumsforbrug. Desuden er SMS-prisen meget lav. Husk, at man på de fleste alarmer skal deaktivere PIN-koden på SIM-kortet, før det fungerer i alarmen. Dette gøres nemt ved først at sætte SIM-kortet i en mobiltelefon.

I kategorien Alarm finder du samlede trådløse alarmsystemer, som er klar til montering.

 

Læs også

Skriv et svar

Kategorier